Arrow arrow-left insta pinterest swipe star ticket stars Icon-close icon-star-empty icon-star-filled icon-star-half

Museumdiner

Een feestmaal beleven in een van de mooiste grachtenpanden van Amsterdam? Dineren in de zaal die anders alleen voor museumbezoekers en besloten groepen toegankelijk is? Reserveer nu voor een uniek diner.

Op 7, 8 en 9 november kunt u in Museumhuis Bartolotti genieten van een exclusief Museumdiner. Op die avonden is het Museum open als pop-up restaurant en krijgt u de kans om in de mooiste zaal van het huis te dineren. U dineert aan prachtig gedekte tafels en geniet van een menu dat geïnspireerd is op de geschiedenis en bewoners van Huis Bartolotti.

Wilt u met de audiotour alle geheimen van het huis ontdekken? Weg van de drukte van Museumbezoekers overdag? Na het diner is er de mogelijkheid om het Museumhuis te bekijken.
Misschien geniet u liever van uw koffie in de voorkamer waar al honderden jaren voorname gasten worden ontvangen in een decor van muurschilderingen en prachtig versierde plafonds. Het kan allemaal!

 

Praktische informatie:

Data: 7, 8 en 9 november, 19:00 uur - 22:30 uur.
Kosten: € 125,- per persoon, inclusief drankarrangement (alcoholisch of non-alcoholisch).

Mocht u dieetwensen, allergieën hebben of andere vragen over het diner, dan vragen wij u dit van te voren door te geven door een e-mail te sturen naar: museumdiner@belmontevents.nl

Reserveer nu voor dit bijzondere diner!

Exclusief voor iedereen
Prachtig gedekte tafels en heerlijk eten

Het menu

De Italiaanse keuken had veel invloed op de keuken in de tijd van Guillelmo Bartolotti, de eerste bewoner van het huis. Tegen het eind van de zeventiende eeuw zijn ook de smaken geliefd die wij nu ‘Aziatisch’ noemen. Door de rijke smaken raakten nieuwe ingrediënten in trek bij de mensen die zich deze exclusieve smaakmakers konden veroorloven.

Dit museumdiner is gebaseerd en geïnspireerd op oude recepten en schilderijen uit de Gouden Eeuw die de culinaire rijkdom uit die tijd als onderwerp hebben.

Voorgerecht:
Ravioli met truffel en wilde paddenstoelen, geserveerd met een rijke botersaus met saffraan en salie.

Tussengerecht:
Soep van schorseneren met gerookte zalm.

Hoofdgerecht:
Pastei van parelhoen (of vegetarische pastei) met een saus van zoete room en gember, geserveerd met knol- en wortelgroenten (met kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, gember, pruimen, peer, en pijnboompitten).

Dessert:
Blanc Mengier met rode vruchten in rozenwater en speculaaskoek.
(Dit dessert was vroeger heel gangbaar en doet denken aan panna cotta, een heerlijke pudding van gekookte room)