Arrow arrow-left insta pinterest swipe star ticket stars Icon-close icon-star-empty icon-star-filled icon-star-half

Rondje Gouden Eeuw

Stap de 17de eeuw binnen!
Doe een Rondje Gouden Eeuw in Hoorn

Meer weten over de Gouden Eeuw? Kom naar Hoorn! De schatten van de Gouden Eeuw zijn er zorgvuldig bewaard gebleven. Bij ons Museumhuis Bonck, maar ook bij het VOC-schip de Halve Maen of het Westfries Museum in Hoorn kun je een voordelige combiticket kopen. Met de bijbehorende speciale plattegrond maak je een prachtige wandeling door het historische havenkwartier. Hier lijkt de tijd te hebben stil gestaan en waan je je nog altijd in de 17de eeuw.

Museumhuis Bonck
In het havengebied, op de Binnenluiendijk, vind je het prachtige Museumhuis Bonck. Dit huis uit 1624 van koopman Bonck heeft een heel bijzondere geschiedenis: als koopmanshuis, linnenweverij en stadsboerderij. Al meer dan 400 jaar wordt hier gewoond en gewerkt. Het is alsof de bewoners even zijn weggelopen, en jij mag plaats nemen aan het bureau van koopman Bonck of in de bedstede van het gezin.

Westfries Museum 
Op het centrale plein van Hoorn, de Roode Steen, in hartje stad, vind je het Westfries Museum. Het is een van de meest gefotografeerde gebouwen van Hoorn. In dit sfeervolle museum waan je je helemaal in de Gouden Eeuw. Met de speciale virtual reality bril reis je terug in de tijd en kan je vanuit je comfortabele stoel aanmonsteren voor Kaap Hoorn.

VOC-schip De Halve Maen
De Halve Maen ligt op de zuidpunt van het Oostereiland, waar het in goed gezelschap is van historische vissers- en vrachtschepen. Stap aan boord en luister, kijk, ruik, voel én ontdek het zeeleven aan boord in de zeventiende eeuw. Museumschip de Halve Maen is het enige nagebouwde VOC-schip uit de 17e eeuw in Nederland dat ook echt zeilt!                                        

Vanaf 1 april 2019 zijn de combi-tickets te koop bij de drie hierboven genoemde locaties voor €17,50. De tickets blijven het hele jaar geldig. Je hoeft de musea dus niet op dezelfde dag te bezoeken.

Veel plezier!