Arrow arrow-left insta pinterest swipe star ticket stars Icon-close icon-star-empty icon-star-filled icon-star-half

Rondje Gouden Eeuw

Stap de 17de eeuw binnen!
Doe een Rondje Gouden Eeuw in Hoorn

Meer weten over de Gouden Eeuw? Kom naar Hoorn! De schatten van de Gouden Eeuw zijn er zorgvuldig bewaard gebleven. Voor €19,50 combineer je het Westfries Museum met Museumhuis Bonck én maak je een prachtige rondvaart met de watertaxi.

Museumhuis Bonck
In het havengebied, op de Binnenluiendijk, vind je het prachtige Museumhuis Bonck. Dit huis uit 1624 van koopman Bonck heeft een heel bijzondere geschiedenis: als koopmanshuis, linnenweverij en stadsboerderij. Al meer dan 400 jaar wordt hier gewoond en gewerkt. Het is alsof de bewoners even zijn weggelopen, en jij mag plaats nemen aan het bureau van koopman Bonck of in de bedstede van het gezin.

Westfries Museum 
Op het centrale plein van Hoorn, de Roode Steen, in hartje stad, vind je het Westfries Museum. Het is een van de meest gefotografeerde gebouwen van Hoorn. In dit sfeervolle museum waan je je helemaal in de Gouden Eeuw. Met de speciale virtual reality bril reis je terug in de tijd en kan je vanuit je comfortabele stoel aanmonsteren voor Kaap Hoorn.

Watertaxi
Hoorn is prachtig vanaf het water! Doe de speciale Gouden Eeuw-rondvaart van een uur.

Hoe werkt het?
Bij ons Museumhuis Bonck en in het Westfries Museum koop je voor €19,50 een ticket waarmee je beide musea kunt bezoeken én de speciale Gouden Eeuw-rondvaart van een uur kunt doen.

 

Combiticket
Bij ons Museumhuis Bonck en in het Westfries Museum te Hoorn kan je ook een voordelige combiticket kopen voor beide musea. Met de bijbehorende speciale plattegrond maak je een prachtige wandeling door het historische havenkwartier. Hier lijkt de tijd te hebben stil gestaan en waan je je nog altijd in de 17de eeuw.De combi-tickets zijn te koop bij de twee hierboven genoemde locaties voor €11,50. De tickets blijven het hele jaar geldig. Je hoeft de musea dus niet op dezelfde dag te bezoeken.

Veel plezier!