Arrow arrow-left insta pinterest swipe star ticket stars Icon-close icon-star-empty icon-star-filled icon-star-half

Vrijwilliger worden

Ben jij gastvrij en wil je het mensen graag naar hun zin maken? Hou je van bijzondere huizen of interieurs? Kom dan vrijwilligerswerk doen.

Buitenplaats Beeckestijn zoekt vrijwilligers: gidsen voor het huis en de tuinen

Op Beeckestijn werken Vereniging Hendrick de Keyser en Natuurmonumenten samen met een grote groep vrijwilligers aan het in stand houden van het huis en de tuinen. Ze genieten van het werk in de natuur, de gezelligheid onderling en het delen van hun kennis over de cultuurhistorie en natuur op Beeckestijn. De rondleidingen die worden gegeven zijn erg populair. Hierdoor kan het gidsenteam wel wat versterking gebruiken. Lijkt het je leuk? Kom ons team versterken!

Lees meer over vrijwilligerswerk doen als gids op Buitenplaats Beeckestijn op de site van Vereniging Hendrick de Keyser.

 

Museumhuis Van Meerten in Delft is op zoek naar een kernvrijwilliger

Wil jij ook thuiskomen in dit bijzondere huis? Deel uitmaken van een groep met gezellige andere vrijwilligers?  Als kernvrijwilliger heb je dezelfde taken als de andere vrijwilligers, maar heb je aanvullende verantwoordelijkheden. Je kunt het pand openen en afsluiten, weet wat te doen bij problemen en handelt klachten af. Tijdens je dienst ben jij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in het Museumhuis. 

Lees meer over deze leuke vrijwilligersfunctie op de site van Vereniging Hendrick de Keyser.

 

 

Over vrijwilligerswerk bij Museumhuizen

Mattie de Dreu (niet de dame op de foto's) is een van de vrijwilligers die bezoekers ontvangt in de huizen van Hendrick de Keyser. 'De deur openen vind ik het leukst.'

"De deur van een Museumhuis zit bijna altijd dicht. Dus mensen moeten aanbellen, meestal met zo’n ouderwetse trekbel die mooi klingelt. Opendoen vind ik het leukst van vrijwilliger zijn. Mensen welkom heten, net alsof je iemand thuis binnenlaat.

Kruip-door-sluip-door naar de bibliotheek

Ik kom in veel grote, oude panden van Vereniging Hendrick de Keyser. Bijvoorbeeld Huis Bartolotti in Amsterdam aan de gracht, met zo’n imposante gang en mooie deuren. Maar ook in een fantastisch oud gildehuis van de wijnkopers dat in de rosse buurt in Amsterdam staat. Het wordt nu bewoond, maar een of twee keer per jaar stelt Hendrick de Keyser het huis open. Dan ga je met bezoekers het uitgesleten stoepje op en kruip-door-sluip-door naar de bibliotheek. Daar zit de bewoner zelf met een glaasje wijn en een kaasje voor het bezoek, ontzettend leuk!"

Lijkt het jou ook leuk om vrijwilligerswerk te doen bij een van de Museumhuizen? Je kunt er meer over lezen in de vrijwilligers-vacature-tekst of neem contact op met met Marco van der werf, hoofdcoördinator vrijwilligers via vanderWerf@hendrickdekeyser.nl of 020-5210630.

Vrijwilliger die bezoekers begroet
Een warm welkom bij Museumhuis Rams Woerthe