Arrow arrow-left insta pinterest swipe star ticket stars Icon-close icon-star-empty icon-star-filled icon-star-half

Vrijwilliger worden

Op het moment hebben wij voldoende vrijwilligers.

Als je je op onze nieuwsbrief abonneert, houden we je op de hoogte van alles wat speelt in de Museumhuizen én onze vrijwilligers-vacatures.

Over vrijwilligerswerk bij Museumhuizen

Mattie de Dreu (niet de dame op de foto's) is een van de vrijwilligers die bezoekers ontvangt in de huizen van Hendrick de Keyser. 'De deur openen vind ik het leukst.'

"De deur van een Museumhuis zit bijna altijd dicht. Dus mensen moeten aanbellen, meestal met zo’n ouderwetse trekbel die mooi klingelt. Opendoen vind ik het leukst van vrijwilliger zijn. Mensen welkom heten, net alsof je iemand thuis binnenlaat.

Kruip-door-sluip-door naar de bibliotheek

Ik kom in veel grote, oude panden van Vereniging Hendrick de Keyser. Bijvoorbeeld Huis Bartolotti in Amsterdam aan de gracht, met zo’n imposante gang en mooie deuren. Maar ook in een fantastisch oud gildehuis van de wijnkopers dat in de rosse buurt in Amsterdam staat. Het wordt nu bewoond, maar een of twee keer per jaar stelt Hendrick de Keyser het huis open. Dan ga je met bezoekers het uitgesleten stoepje op en kruip-door-sluip-door naar de bibliotheek. Daar zit de bewoner zelf met een glaasje wijn en een kaasje voor het bezoek, ontzettend leuk!"

Vrijwilliger die bezoekers begroet
Een warm welkom bij Museumhuis Rams Woerthe