Arrow arrow-left insta pinterest swipe star ticket stars Icon-close icon-star-empty icon-star-filled icon-star-half Vriendenloterij Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter

Vrijwilliger worden

Op het moment hebben wij nog plek voor vrijwilligers bij Museumhuis Polman in Nagele.

Woon je in de buurt van Nagele en zoek je een prettige plek waar je met een gezellige groep mensen vrijwilligerswerk kunt doen? 

In Nagele staat het bijzondere Museumhuis Polman. In dit huis stap je 1956 binnen, toen het net was gebouwd. Het dorp Nagele, en vooral de Karwijhof was vooruitstrevend en innovatief, gebouwd met veel aandacht voor groen, licht, lucht en ruimte. In dit Museumhuis ervaar je wat er zo bijzonder is aan Nagele en de huizen aan het Karwijhof én hoe er soms een gapend gat zat tussen de ontwerpen op de tekentafel en de realiteit van het wonen. 

Dit is niet zomaar een museum waarbij je met je handen op de rug door verschillende vertrekken wordt geleid. In Museumhuis Polman zijn geen bordjes met ‘niet aanraken’, bezoekers worden juist uitgenodigd te gaan zitten op die bijzondere fauteuil, een kijkje te nemen in de kast en zich even de bewoner van het pand te voelen.

En daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken!
Wij zoeken vrijwilligers die de bezoekers ontvangen en uitleggen hoe het huis het beste bezocht kan worden. Liever actief bezig zijn? Dan kan ook! Breng het huis tot leven door bijvoorbeeld de bezoeker kennis te laten maken met de manier waarop nieuwe bewoners in de Noordoostpolder gescreend werden. 

Lijkt het je leuk? Meld je dan geheel vrijblijvend aan. Dat kan bij Inge Osinga, coördinator van Museumhuis Polman en Museumhuis Rams Woerthe via osinga@hendrickdekeyser.nl of 06 18213385.
 

 

Op de hoogte van onze vrijwilligers-vacatures

Als je je op onze nieuwsbrief abonneert, houden we je op de hoogte van alles wat speelt in de Museumhuizen én onze vrijwilligers-vacatures.

 

Over vrijwilligerswerk bij Museumhuizen

Mattie de Dreu (niet de dame op de foto's) is een van de vrijwilligers die bezoekers ontvangt in de huizen van Hendrick de Keyser. 'De deur openen vind ik het leukst.'

"De deur van een Museumhuis zit bijna altijd dicht. Dus mensen moeten aanbellen, meestal met zo’n ouderwetse trekbel die mooi klingelt. Opendoen vind ik het leukst van vrijwilliger zijn. Mensen welkom heten, net alsof je iemand thuis binnenlaat.

Ik kom in veel grote, oude panden van Vereniging Hendrick de Keyser. Bijvoorbeeld Huis Bartolotti in Amsterdam aan de gracht, met zo’n imposante gang en mooie deuren. Maar ook in een fantastisch oud gildehuis van de wijnkopers dat in de rosse buurt in Amsterdam staat. Het wordt nu bewoond, maar een of twee keer per jaar stelt Hendrick de Keyser het huis open. Dan ga je met bezoekers het uitgesleten stoepje op en kruip-door-sluip-door naar de bibliotheek. Daar zit de bewoner zelf met een glaasje wijn en een kaasje voor het bezoek, ontzettend leuk!"

Vrijwilliger die bezoekers begroet
Een warm welkom bij Museumhuis Rams Woerthe